Поставяне на протезата

След ампутацията трябва да бъдете оборудвани с най-добрата протеза за вашите нужди. Това зависи от различни фактори като физическото ви състояние, ниво на ампутацията, както и вашите лични изисквания. Вашият ортопедичен техник ще ви посъветва при избора


Протези

Природата е използвана като модел при разработването на протези. Чрез модерните технологии се доближаваме все повече до този модел. Вашата протеза изпълнява множество функции: възстановява голяма част от мобилността и осигурява необходимата независимост от чужда помощ. Носенето на протеза предотвратява проблеми с позата и баланса, както и намалява натоварването на здравия крак.

Вашият ортопедичен техник

Процесът на вземане на мерки за вашата протеза започва щом раните заздравеят и отново сте в добро физическо състояние. Въпреки това ортопедичният ви техник ще се консултира с вас още преди това относно детайли за личните ви предпочитания. Също така той ще прегледа остатъчния крайник след операцията, за да се определи дали е подходящо поставянето на временна протеза.

След този първоначален преглед ортопедичният техник ще ви предложи различните възможности за протезизиране. На тази ранна фаза се избират компонентите, гнездото и напасването на протезата. Компонентите на протезата се избират от техника на базата на системата Mobis®, след което започва изработката.

Напасване на протезата

След като се постигне правилно поставяне на гнездото и са избрани компонентите, протезата се сглобява. Процесът по напасване може да варира според пациента, поради височината и стойката.

Ортопедичният техник напасва протезата на базата на резултатите от прегледите.

Извършват се още пробни поставяния и тестове с уред L.A.S.A.R. за прецизно напасване.

След това може да направите първите стъпки с вашата протеза.