Клинични картини и симптоми

Травми на сухожилията, стави или кости, или лечението на пълна или непълна парализа на крака: Съществените клинични картини са разнообразни колкото оплакванията.

Получете подробна информация за разнообразните клинични картини и симптоми, терапевтични опции и диагностични методи. Специфични ортези и опори за всяка болест, които че облекчат вашите болки.


Травми на глезена

Навяхванията (изкривявания) и травмите на сухожилията на глезена са сред най-честите от всички наранявания особено при атлетите. Последните проучвания показват, че ранното функционално лечение с ортези постига по-добри резултати от продължителната неподвижност.

повече

Нестабилност в сухожилията на крака/глезена

Различни сухожилия на глезена стабилизират ставите свързани с обкръжаващите ги мускули. Терапията при нестабилни сухожилия зависи от причината от остротата на нестабилността. Нагласянето на ортезата според фазата е съществено в случай на скъсване на сухожилията.

повече

Нестабилност в коленните сухожилия

Сухожилията стабилизират колянната става, свързана с мускулите, които я обкръжаваща. Сухожилното отслабване (отпускане) може да се появи при различни фактори, тъй че ставите вероятно също са отслабени. Физиотерапията и стабилизиращите ортези могат да облекчат болките.

повече

Болки в коленете

Колянната става е ставата, която поема най-много напрежение в тялото. Следователно има голям риск от травми или болести. Терапията зависи от причинителя на болките в колената. Опора или ортеза може да стабилизира и насочва ставата, да облекчи болката и да успокои напрежението.

повече

Скъсване на кръстните връзки

Кръстните връзки заедно със страничните сухожилия държат колянната става. В случай на скъсване на кръстните връзки, наранените кръстни връзки се заменят с част от сухожилията на собственото тяло. Ортезите стабилизират колянната става и предлага ранна подвижност.

повече

Дисплазия на тазобедрената става

Тазобедрената дисплазия се отнася до неправилното развитие и аномалия на орбитата на тазобедрената става. Допълнително може да се развие и неправилна позиция (изкълчване на таза или изкълчване на тазобедрената става). При децата това състояние може да бъде успешно излекуванос ортези.

повече

Проблеми с гърба

Повече от 70% от жените на възраст между 30 до 60 страдат от болки в гърба, както и до 80% от мъжете. В много случаи адекватна комбинация от терапия, ортопедични медицински устройства и физиотерпевтично лечение успешно помагат.

повече

Удар

Приблизително 270 000 първи случаи на удар възникват в Германия всяка година.С модерните медицински уреди и устройства (ортези, инвалидни колички, функционална електрическа стимулация) има по-голям фокус върху рехабилитацията, която следва акутната грижа за пациентите.

повече

Парализа

Парализата е неспособността или намалената способност да движите доброволно един или няколко мускули, мускулни групи или крайници. Индивидуални парализни ортези са налични сега за различни клинични картини и болки.

повече

Тенис ръка

Тенисистко счупване на лакътя, познато също като Epicondylosis radialis humeri на медицински жаргон, е причинено от претоварване на мускулатурата на ръката от лакътя до китката и на сухожилните връзки.

повече