Otto Bock HealthCare – Germany дари инвалидни колички за нуждите на 33 болници в страната

Дарението е на обща стойност 44 000 лв. и е резултат от дарителска кампания, инициирана от българския клон на компанията.

73 инвалидни колички ще дари немската фирма за помощни средства, протези и ортези Otto Bock HealthCare – Germany. Количките се предоставят на 28-те областни болници в страната и на 5 университетски клиники – в София, Пловдив, Стара Загора, Варна и Плевен.

Дарението е на обща стойност 44 000 лв. и е резултат от дарителска кампания, инициирана от българския клон на компанията.

Както знаете, инвалидните колички са неотменна необходимост във всекидневния живот на болничните отделения. Необходими са както за улеснение на болните, които често не са в състояние да се придвижват сами в условията на болнично лечение, така и в помощ на екипите, които се грижат за тези пациенти.

Идеята на екипа ни беше да подобри качеството на грижите за пациентите в най-тежките болнични отделения в страната от една страна, и да облекчи труда на медиците, работещи в тези звена, от друга. Дарителската кампания, започната през втората половина на 2014 г. е в крайния етап на изпълнението си. Последните инвалидни колички ще бъдат разпределени до края на месец януари 2015 г.

За Otto Bock HealthCare:

В продължение на повече от девет десетилетия нашата мисия е да възстановим и подобрим независимостта на хората със затруднена подвижност. Otto Bock HealthCare е световен лидер в производството на компоненти и материали за протезиране на ампутирани крайници.

Произведените от компанията инвалидни колички и ортези отразяват най-съвремените технологии в нашите продуктови линии. Хората, които работят за нас, вярват в мисията ни и я приемат като личен ангажимент. А тя е да помогнем на хората, използващи нашите медицински продукти, да бъдат по-активни и независими.